pátek 18. dubna 2014

Pizza rolky

Zdroj: www.facebook.com/EpicFoodPorn

Klasické pizze se nic nevyrovná. Na tomto receptu mě však zaujal výsledný vzhled produktu a jeho nenáročnost. Fotografii výše jsem nalezla na facebookové stránce FoodPorn, jenže co čert nechtěl, FoodPorn vás navnadí, ale neposkytuje recepty. Po urputném boji s vyhledávačem tedy přináším recept na tuto pochutinu v českém jazyce, včetně přípravy těsta, které se v USA prodává jako polotovar.

Těsto:
  • 3/4 hrníčku studené vody
  • 1 rozšlehané vejce
  • 1/4 čajové lžičky soli
  • 7/8 hrníčku polohrubé mouky
  • 2 polévkové lžíce (arašídového) oleje
Postup:
  1. V míse ušlehejte vejce, vodu a sůl. Do vzniklé směsi postupně zapracujeme mouku. Poté necháme těsto 15 minut odležet.
  2. Pokud používáte arašídový olej, rozpalte pánev (v originálu pánev wok) na maximum, poté ji odstavte od zdroje tepla, potřete olejem a vraťte, až bude teplota na plotýnce nižší. Arašídový olej by se neměl přepalovat. U klasického olivového můžete potírat ihned. Smažíme na mírném plameni. Vytváříme tenké placičky, které necháváme smažit, dokud nezačnou hnědnout a okraje se nezačnou kroutit. Neotáčíme! 
  3. Když jsou placičky hotové, necháme okapat na ubrousku.

Rolky:
  • sugo
  • strouhaný sýr
  • šunka/salám
  • placičky
Postup:
  1. Placičky potřeme omáčkou, poklademe plátky šunky, či salámu a vydatně zasypeme sýrem. Poté zabalíme tak, aby rolka držela pohromadě a nic z ní nakoukalo ven. 
  2. Do pánve nalijte vyšší vrstvu oleje a co nejvíce rozehřejte. Do rozpáleného oleje vkládejte rolky a zprudka smažte z každé strany 1-2 minuty. Až jsou rolky zlatavé, vyjměte a odložte na ubrousek. 
Náplň je možno obměňovat dle fantazie a aktuálních chutí. 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Chovejte se zde slušně a diskutujte k věci. Děkujeme!